Zapali svoju ideju by JCI

JCI Zagreb je u Europskom domu u Zagrebu u subotu, 15. ožujka 2014. godine organizirao konferenciju pod nazivom "Zapali svoju ideju by JCI" s ciljem edukacije početnika u biznisu, prvenstveno mladih od 18 do 40 godina, i to kako od same ideje doći do profitabilnog biznisa. Odaziv je bio velik jer je u dvorana Europskog doma bila prepuna, s čak 150 sudionika.

"Mi smo ovdje zbog Vas i podržat ćemo mlade ljude da pokrenu svoje poslove", rekla je u uvodnom govoru Zdenka Lončar, izaslanica Ministra poduzetništva i obrta za 2014 godinu koja je podržala projekt konferencije JCI Zagreba. Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba za 2014. godinu Darinko Kosor rekao je okupljenima kako je u Hrvatskoj moguće ostvariti "hrvatski san". Pozvao je okupljene koji imaju ideju za start-up da započnu posao u Hrvatskoj i pozvao ih je da ne odlaze u druge države kada u Hrvatskoj nedostaje poduzetnika. "Stvorite sami sebi posao", naglasio je Kosor.

Okupljene je pozdravio predsjednik JCI-a Hrvatske za 2014., Matija Longin kao i predsjednica JCI Zagreba za 2014., Ana-Maria Gurdulić koja se zahvalila okupljenima na velikom odazivu te Gradu Zagrebu i Ministarstvu poduzetništva i obrta na potpori za ovaj prvi projekt, koji je samo početak niza projekata koje će JCI Zagreb realizirati. Predsjednica JCI Zagreb, Ana-Maria Gurdulić pozvala je sve mlade ljude s vizijom da se odvaže i da se pridruže JCI Zagrebu u stvaranju pozitivnih promjena i novih prilika u našoj zajednici.

Vlasnica društvene mreže i oglasnika u jednome - Bazzar.hr i članica JCI Zagreb, Tana Zimmermann je podijelila svoje vlastito iskustvo i znanja vezano uz stvaranje vlastite ideje pa do realizacije svog business-a. Zainteresirana publika imala je za Tanu mnogobrojna pitanja o zamkama na koje je nailazila i o načinu savladavanja istih na putu do uspjeha. Autor aplikacije Weddingella koja vam pomaže da isplanirate svoje vjenčanje Tomislav Pokrajčić je govorio o važnosti dobre preporuke i lojalnosti klijenta. Publici je otkrio i kanale za dobru komunikaciju s krajnjim korisnicima u promotivnoj kampanji.

Marketinški i PR stručnjak za područje novih tehnologija, sportske industrije i start-up projekata i tadašnji član JCI Zagreb Bruno Blumenschein je govorio o važnosti content marketinga i Human2Human komunikacije na primjerima dobre prakse, a potkrijepio je svoje tvrdnje na primjeru start upa na kojem trenutno radi, a to je Chummunity. Osnivačica digitalne marketinške agencije Entourage i izumiteljica poslovne aplikacije Bizmeet.me Ida Pandur je ispričala kako je nadvladala strah da ode iz tvrtke za koju je radila kako bi ostvarila svoj san o vlastitoj tvrtki. Sudionicima je na kraju dala savjete kako da transformiraju neuspjeh u uspjeh.

"Pružimo mladim ljudima priliku da žive svoje ideje, a ne samo da ih sanjaju!" rekla je predsjednica JCI Zagreba, Ana-Maria Gurdulić, koja je zajedno s članovima JCI Zagreba svim sudionicima konferencije pripremila iznenađenje. Obzirom da je znanje važno primijeniti, sudionici su u interakciji sa panelistima imali priliku prezentirati svoje ideje uslijed čega su četiri najbolja sudionika osvojili vrijedne nagrade.

Kontakt:
Ilica 71, 10000, Zagreb
Mail: croatia@jci.hr
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram