Posjet svjetske predsjednice JCI-a Hrvatskoj 2013. godine

Objave u medijima

Svjetska predsjednica JCI-a za 2013. godinu Chiara Milani (JCI Italija) boravila je u Hrvatskoj 3. i 4. rujna 2013. godine. Tom prilikom posjetila je Zadar i Zagreb gdje je prisustvovala na završetku utrke JCI Regatta 2013 i na osnivačkoj skupštini JCI Hrvatske. Ovo je prvi put da je jedan svjetski predsjednik JCI-a posjetio Hrvatsku. Također, ovo je prvi put od 1944. godine da svjetski predsjednik JCI-a prisustvuje osnivačkoj skupštini jedne nacionalne komore JCI-a.

Predsjednica Milani u svom mandatu posjetila je preko 60 zemalja svijeta i tom prilikom susrela se s mnogo visokih državnika i poslovnih lidera. Ona je 68. svjetski predsjednik JCI-a, ukupno treća žena i trinaesti Europljanin na toj dužnosti.

Delegacija JCI Zagreb s Lokalnim predsjednikom za 2013.godinu Markom Ignjatićem u pratnji predsjednice Milani prisustvovala je 3. rujna 2013. na završetku utrke JCI Regatta u Zadru. JCI Regatta je međunarodni projekt kojeg organizira nizozemski JCI od 2011. godine s ciljem prikupljanja sredstava za kampanju UN-ove zaklade i JCI-a za borbu protiv malarije "JCI Nothing but Nets". To je utrka jahti s osmeročlanom posadom koja traje tri dana. Po drugi puta organizirana je na hrvatskom primorju.

Osnivanje JCI Hrvatske

Svečana osnivačka skupština JCI Hrvatska održana je u Europskom domu u Zagrebu 4. rujna 2013. godine na kojoj su lokalne organizacije JCI Zagreb i JCI Rijeka udružile svoja djelovanja na nacionalnoj razini. Na ovom skupu sudjelovali su istaknuti predstavnici hrvatske poslovne i političke scene, JCI senatori i članovi JCI-a i nacionalni predsjednici JCI Turske, JCI Bugarske i JCI Srbije, koji su ovim putem dali punu podršku osnivanju hrvatske organizacije JCI-a. Poseban trenutak na ovom skupu bilo je obraćanje predsjednice Milani.

Dolazak svjetske predsjednice JCI-a na svečanost osnivanja nacionalne komore JCI-a predstavlja izuzetan trenutak u povijesti JCI-a u posljednjih 70 godina što ide na veliku čast i ponos Zagrebu kao i Hrvatskoj i njezinoj JCI organizaciji. Razlog tomu je činjenica da svjetski predsjednik JCI-a nije u mogućnosti posjetiti nacionalnu komoru dok ona ne postane punopravna članica za što je potrebno najmanje tri godine. Chiara je u znak zahvalnosti dobila monografiju o Hrvatskoj.

“Osim što mi je bila čast da otvorim regatu, u Zadru sam imala prilike upoznati i osnivače novog JCI Hrvatska. Novog, jer je JCI Hrvatska već jednom bio osnovan 1995. a sada je vrijeme da ga obnovimo. Bila sam vrlo impresionirana mladima koje sam upoznala u Zadru i Zagrebu, koji zaista žele stvoriti bolje društvo, počevši od svoje lokalne zajednice.” Chiara Milani za Poslovni dnevnik.

Kontakt:
Ilica 71, 10000, Zagreb
Mail: croatia@jci.hr
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram