Posjet svjetskog predsjednika JCI-a Hrvatskoj 2015. godine

Svjetski predsjednik JCI-a za 2015. godinu Ismail Haznedar posjetio je Hrvatsku od 18. do 20. prosinca 2015. godine. Tom prilikom posjetio je Zagreb i Rijeku gdje je prisustvovao na JCI Croatia Partnership Summit-u i na Glavnoj skupštini JCI Hrvatske. Njegov posjet ujedno je i prvi službeni posjet jednog JCI dužnosnika hrvatskoj JCI organizaciji s obzirom da je JCI Hrvatska primljena u punopravno članstvo na Svjetskom kongresu od 2-8. studenog 2015. godine.

Predsjednik Haznedar u svom mandatu posjetio je gotovo 70 zemalja svijeta i tom prilikom susreo se i razgovarao o suradnji s mnogo visokih državnika i poslovnih lidera od kojih možemo izdvojiti kanadskog premijera Justin Trudeau, kraljicu Raniu od Jordana ili predsjednika filipinskog parlamenta Feliciana Belmonta, koji je bio i svjetski predsjednik JCI-a 1976. godine, te predsjednika Alibaba Grupe Jacka Ma, predsjednika Uprave Coca Cola Company Muhtara Kenta, predsjednika nogometnog kluba Barcelona Josepa Maria Bartomeu i glavnog tajnika UN-a Ban Ki-moona. Poslije posjeta Hrvatskoj predsjednik Haznedar posjetio je još samo Gruziju, za vrijeme svog jednogodišnjeg mandata.

Zagreb

Delegacija JCI Hrvatske i predstavnika lokalnih organizacija predvođena Nacionalnim predsjednikom Markom Ignjatićem i predsjednikom Haznedarom posjetila je Ured predsjednice Republike Hrvatske gdje su se sastali s predstojnikom Ureda predsjednice Domagojem Juričićem i savjetnikom za gospodarstvo Markom Jurčićem. S predsjedničinim suradnicima delegacija je razgovarala o mogućnostima suradnje Ureda i JCI-a.

U Hotelu Palace je održan JCI Croatia Partnership Summit na kojem je sudjelovalo 40-ak predstavnika dosadašnjim i potencijalnih partnera lokalnih organizacija JCI-a u Hrvatskoj od kojih izdvajamo predstavnike Ureda predsjednice RH, Veleposlanstva SAD, Veleposlanstva Turske, Ministarstva poduzetništva i obrta, Grada Zagreba i Hrvatske udruge poslodavaca. Na Summit-u su predstavljeni rad i aktivnosti JCI-a kako u svijetu tako i u svim lokalnim organizacijama u Hrvatskoj. Uručena su priznanja najistaknutijim partnerima JCI-a u Hrvatskoj a i predstavljeni su planovi JCI Hrvatske za naredni period.

Rijeka

U gradskoj vijećnici Grada Rijeke održana je treća i posljednja sjednica Glavne skupštine JCI Hrvatska na kojoj se svjetski predsjednik Haznedar obratio članovima JCI-a u Hrvatskoj. Na skupštini su, također, izloženi planovi lokalnih organizacija za 2016. godinu, uručena su nacionalna priznanja kao i svečano je predana dužnost nacionalnog predsjednika.

Predsjednik Haznedar obratio se i riječkim poduzetnicima na domjenku koji je održan nakon Glavne skupštine u svečanoj sali gradske vijećnice Grada Rijeke. Na kraju programa održana je i svečana večera za JCI članove u Hotelu Navis u Opatiji gdje je Nacionalna komora uručila poklone svjetskom predsjedniku – kravatu "Croata" i naliv preko "Penkala".

Kontakt:
Ilica 71, 10000, Zagreb
Mail: croatia@jci.hr
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram