Poklonimo ih osmijeh

JCI Rijeka je u sklopu Riječkog programa lokalnog partnerstva pokrenula i sprovela projekt „Poklonimo im osmijeh“ s ciljem izgradnje senzoričkog vrta u sklopu ustanove Centar za odgoj i obrazovanje Rijeka – Odjel „Baredice“. Projekt „Poklonimo im osmijeh” jedan je od sedam u 2017. godini prihvaćenih projekata za realizaciju u okviru Riječkog programa lokalnog partnerstva.

Međunarodna komora mladih (JCI) Rijeka nositelj je ovog projekta, koji je svoje otvorenje imao u srijedu, 4. listopada 2017., a kojem su prisustvovali gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka Ivona Šabarić-Rubeša i predsjednik JCI Rijeka za 2017. godinu Dino Udović, ujedno i voditelj projekta. 

U sklopu projekta uređen je vanjski prostor Odjela „Baredice“ Centra za odgoj i obrazovanje u kojem je realiziran senzorički vrt namijenjen, ponajprije, osobama s teškoćama u razvoju, korisnicima ove ustanove, a s ciljem pružanja poticaja u području vizualne, slušne, taktilne, olfaktorne i gustativne percepcije i ostalih iskustava.

Vrt, inače prvi ovakvog tipa na području Primorsko-goranske županije, pruža aktivniji pristup u kojem se djeca s teškoćama u razvoju bave vrtlarenjem i uzgajaju vlastite biljke uz pomoć kojih će jačati i razviti svoje senzoričko iskustvo.

Projekt je vrijedan 47.000 kuna, od čega je iz gradskog proračuna osigurano 26.500 kuna, dok doprinos zajednice iznosi 20.500,00 kuna. Od toga se 8.500 kuna odnosi na donacije, a 12.000 kuna ostvareno je kroz volonterski rad. Projekt je kroz 20 dana i 400 volonterskih sati realiziralo 400 volontera. 

Kontakt:
Ilica 71, 10000, Zagreb
Mail: croatia@jci.hr
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram