JUMICAR - sigurnost u prometu

Partneri

JCI Zagreb je od ožujka do lipnja 2017. godine provodio program preventivnog odgoja djece u cestovnom prometu. JUMICAR – edukacijski koncept preventivnog odgoja djece u cestovnom prometu čiji je osnovni cilj razvijanje dječje svijesti o sigurnosti u prometu. Kroz zabavu, djeci u dobi od 7 do 12 godina nastoji se ukazati na sve opasnosti i poteškoće u cestovnom prometu iz perspektive vozača.

Kroz program je prošlo 1.230 djece iz 15 osnovnih škola u Pisarovini, Dugoj Resi, Šenkovcu, Zagrebu, Križu, Opatiji, Brdovecu, Ludbregu i Varaždinu.

Cilj programa je educirati djecu o sigurnosti u prometu na vrlo jednostavan, originalan i zabavan način kroz teorijski dio, ali i praktični koji se održava na poligonu. Program se provodi u sklopu školskog kurikuluma u terminu redovne nastave, a sadrži nekoliko dijelova: „Program prometne kulture za najmlađe“; „Osnove prve pomoći“ i „Vatrogasna radionica za djecu“.

Provedbu programa sufinanciralo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske s 50 tisuća kuna putem programa financiranja projekata izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2016/17.

Kontakt:
Ilica 71, 10000, Zagreb
Mail: croatia@jci.hr
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram