JCI European Presidents Meeting, Zagreb 2018

Partneri

Sastanak nacionalnih predsjednika JCI-a iz Europe | Web stranicu događanja pogledajte ovdje

JCI European Presidents Meeting je prvo službeno događanje u JCI godini. Svake godine u veljači nacionalni predsjednici iz četrdesetak europskih organizacija i međunarodni dužnosnici zaduženi za Europu nalaze se kako bi na najbolji mogući način otvorili svoju JCI godinu, otkrili svoje planove i razmijenili iskustva u radu nacionalnih organizacija, kao i da bi otkrili planove međunarodnih dužnosnika u Europi i Europskog vijeća za razvoj. Ovaj sastanak nacionalnim predsjednicima otkriva sve puteve na kojima najbolje mogu ostvariti svoju godinu vođenja nacionalne komore.

JCI Zagreb je službeno bio domaćin ovog četverodnevnog događanja u 2018. godini. Ovo događanje je prvo službeno JCI događanje koje se održalo u Hrvatskoj.

Kandidatura i donošenje odluke

Nacionalna organizacija JCI Hrvatska kandidirala je JCI Zagreb kao organizatora i Zagreb kao grad domaćin EPM-a u 2018. godini. Kandidatura Zagreba je službeno objavljena na Parthership Summitu u Zagrebu 18. prosinca 2015. godine u Hotelu Palace prilikom posjeta svjetskog JCI predsjednika Ismaila Haznedara. Službeni elaborat poslat je u europski JCI ured u Berlinu do kraja prosinca 2015.

Europski direktor JCI-a Christopher Fürst je 17. i 18. svibnja 2016. godine posjetio Zagreb kao bi obišao i pogledao sve potencijalne lokacije za održavanje EPM-a koje su navedene u kandidaturi za EPM 2018. Ovaj posjet organiziran je uz potporu Kongresnog ureda Turističke zajednice Grada Zagreba koji je osigurao moderirani obilazak tri najreprezentativnija zagrebačka hotela, Stare gradske vijećnice Grada Zagreba, Muzeja Mimara, Državnog arhiva Republike Hrvatske, Umjetničkog paviljona na Trgu kralja Tomislava i Zagreb Eye 360° vidikovca — potencijalnih lokacija za održavanje četverodnevnog EPM program. U pratnji turističkog vodiča Fürst je obišao centar grada Zagreba, Muzej prekinutih veza, a imao je prilike i kušati autentične domaće proizvode na obližnjoj tržnici Dolac.

Odluka o domaćinu EPM-a 2018 donijela je Europska skupština JCI-a na sjednici 16. lipnja 2016. godine u okviru Europske JCI konferencije održane u finskom gradu Tampere (15-19. lipnja). Prije glasovanja članovima skupštine održana je prezentacija JCI Zagreba i lokacija u gradu Zagrebu. Prezentacija u Finskoj organizirana je uz potporu Kongresnog ureda Turističke zajednice Grada Zagreba.

Organizacija događanja

EPM se održava svake godine u veljači i traje četiri dana, od četvrtka do nedjelje. Zagrebački EPM održan je od 8. do 11. veljače 2018. godine u hotelu Westin u centru grada. Članovi JCI-a u Zagrebu ovo događanje organiziraju pod sloganom "Fell the City of a Million Hearts."

Tadašnja predsjednica Republike Hrvatske gospođa Kolinda Grabar-Kitarović je 24. travnja 2017. godine prihvatila pokroviteljstvo nad ovim JCI događanjem. Početkom kolovoza se finaliziraju svi dogovori oko lokacije događanja kada se potpisuje sporazum s hotelom Westin. Pored Turističke zajednice Grada Zagreba, koja ja od početka projekta EPM-a, organizaciju događanja su podržali još i Hrvatski izvoznici, Grad Zagreb, digitalna agencija Kontra, Coca Cola HBC Hrvatska.

Kontakt:
Ilica 71, 10000, Zagreb
Mail: croatia@jci.hr
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram