Hrvatski lideri

Objave u medijima

Partneri

JCI Zagreb je u suradnji HUP-PRO Klubom menadžera i poduzetnika u subotu 17. listopada 2015. godine u Europskom domu Zagreb organizirao Poslovni forum: Hrvatski lideri. Ideja organizatora Poslovnog foruma bila je omogućiti mladim i visoko obrazovanim profesionalcima upoznavanje s problematikom "leadershipa" (vođenja) i s ključnim vještinama za savladavanje rukovođenja ljudima i poslovnim procesima. Uz interakciju s vrhunskim stručnjacima i istaknutim liderima iz različitih sfera društvenih djelatnosti (vojska, gospodarstvo, glazba, javni sektor i dr.) sudionici Foruma imali su jedinstvenu priliku naučiti iz iskustva već prepoznatih i uspješnih hrvatskih lidera.

Forum je bio namijenjen srednjem i visokom menadžmentu, mladim poslovnim ljudima i studentima završnih godina fakulteta, a na njemu su o svojim liderskim iskustvima govorili predsjednik Uprave Siemensa Mladen Fogec, direktorica Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Hrvatskoj Vedrana Jelušić Kašić, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma Davor Tomašković, maestro Zdravko Šljivac, proslavljeni glazbenik, producent te utemeljitelj zbora Zvjezdice te prof.dr.sc. Krešimir Ćosić, profesor Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu i umirovljeni general-pukovnik Hrvatske vojske.

Mladen Fogec je u svojem izlaganju istaknuo da se lideri rađaju, a ne stvaraju. Također je objasnio razliku između lidera i šampiona dajući naglasak na primjere iz sporta gdje često šampioni nisu ujedno i lideri. Direktorica EBRD-a 2015. godine u Hrvatskoj, Vedrana Jelušić Kašić, istaknula je različite tipove vođenja s kojima se moderni lideri danas koriste. U izlaganju je naglasila da se lider ipak može stvoriti i da je u vođenju jako važno motivirati ljude i razvijati kvalitetne međuljudske odnose između članova tima. Zdravko Šljivac je u izlaganju dao poseban naglasak na sličnostima u principima vođenja u svim ljudskim djelatnostima.

Predsjednik uprave HT-a 2015. godine Davor Tomašković pojasnio je kompleksnost liderske uloge i koliko je ona sama po sebi zahtjevna. 'Lider mora vjerovati u sebe i često provodi vrijeme sam. Zato je potrebno da vjeruje sebi u trenucima kada donosi teške odluke', istaknuo je Tomašković koji je u nastavku izlaganja rekao da su lideri osobe koje donose najteže odluke i preuzimaju odgovornost. Bogato lidersko iskustvo u akademskoj i vojnoj karijeri predstavio je prof.dr.sc. Krešimir Ćosić koji je u svojem izlaganju posebno naglasio koliko je važna edukacija u procesu stvaranja lidera te pojasnio da je to posao svake ozbiljne države koja gleda dugoročno na vlastiti razvoj i prosperitet.

Program Foruma pažljivo je pripremljen s ciljem obrade teme liderstva od strane najistaknutijih govornika iz različitih poslovnih i društvenih sfera. Bila je to jedinstvena prilika za sudionike da na jednom mjestu čuju zanimljive i stvarne priče o liderstvu.

Poslovni forum HRVATSKI LIDERI našao se i u sklopu programa Nacionalne konvencije JCI Hrvatska 2015. koja se održala od 16-18. listopada u Mikrovecu kod Sv. Križa Začretje.

Kontakt:
Ilica 71, 10000, Zagreb
Mail: croatia@jci.hr
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram