JCI Zagreb je organizirao konferenciju "Financiraj svoju ideju" s ciljem edukacije mladih poduzetnika početnika, onih koji žele pokrenuti vlastiti posao, ali i ostalih koji se žele upoznati s modelima financiranja start-up ideja i poduzetničkih projekata. Organizacijom edukativno-informativne konferencije na temu financiranja, želja organizatora bila je prenijeti znanja te omogućiti uvid u osnove financiranja vlastitih projekata s fokusom na privlačenje investicija i investitora.

Ovo je bio nastavak edukativnih programa namijenjenih mladim budućim i već afirmiranim poduzetnicima, studentima i svim drugim interesentima koji su imali želju proširiti svoja saznanja o mogućnostima financiranja te čuti priče o uspjehu i upornosti.

Konferencija se održala u četvrtak, 17. studenog 2016. godine u Zagrebu u coworking prostoru BIZkoshnica, u Ilica 71 s početkom u 18.00 sati.

Uvodno izlaganje na temu crowdfundinga imao je redatelj Davor Juričan koji je podijelio svoju priču o financiranju svog filma „Gazda“. Mirela Marović Omerzu, konzultantica za EU fondove i osnivačica coworking prostora BizKoshnica, govorila je o mogućnostima financiranja preko fondova Europske unije. Martina Šipek iz Teddy The Guardiana je podijelila iskustva o „seed“ investicijama. Mate Knezović, financijski direktor tvrtke Agrivi je sudionicima približio proces pronalaska investitora i zatvaranja investicije u start-up. Nikola Runjavec iz Televend Wallet-a je govorio o financiranju razvoja proizvoda putem kredita.

Program
17:45 - 18:00 Dolazak i registracija sudionika
18:00 - 18:05 Uvod i pozdravni govori
18:05 - 18:40 Do financija putem Crowdfunding kampanje Davor Juričan
18:40 - 19:15 Kako do sredstava iz EU fondova Mirela Marović Omerzu
19:15 - 19:50 Sve o 'seed' investicijama Martina Šipek
20:00 - 20:35 Kako do start-up investicije Mate Knezović
20:35 – 21:00 Financiranje razvoja proizvoda putem kredita Nikola Runjavec
21:00 - 21:10 Wrap Up programa

Ova konferencije je nastavak niza ranijih konferencija. Do sada su održane Zapali svoju ideju, Zaštiti svoju ideju i Komuniciraj svoju ideju.