U svrhu pružanja različitih sadržaja za zabavu, učenje i kulturno uzdizanje, a sve kako bi se djeca i mladi iz zagrebačkog Centra za tražitelje azila Porin što bolje integrirali u društvo, suradnjom organizacije JCI Zagreb i udruge Are You Syrious? nastao je projekt AsyLove.

Prva u nizu aktivnosti bio je posjet Muzeju Iluzija gdje je 17 mladih azilanata imalo priliku zaviriti u zabavni svijet iluzija i naučiti nešto novo u pratnji članica JCI Zagreb.

Za 22 mališana predškolske dobi organizirano je druženje uz zajedničku proslavu rođendana u Rođendaonici Balonko. Za potrebe proslave rođendaonicu smo ukrasili maštovitim balonskim dekoracijama balloon shopa Baloni Pleter dok se za transport djece pobrinuo naš partner Spin City - car sharing.

Za dvadesetak mladih azilanata tinejdžerske i adolescentske dobi u travnju je organizirana plesna radionica koju je predvodio Ištvan Varga koji je puna dva sata pomagao polaznicima u svladavanju plesnih vještina početnoga stupnja.

Četvrta aktivnost u nizu bio je posjet Zoološkom vrtu u Zagrebu, koji nam je za ovu priliku donirao ulaznice, u kojem je uživalo dvadesetak mladih azilanata u pratnji članova JCI Zagreb.

S početkom nove školske godine održana je Gradionica - LEGO edukacija na kojoj su desetak mališana školske dobi uz stručno vodstvo i upotrebu LEGO elemenata i senzora upoznata s osnovama fizike, matematike i robotike.

Ovaj projekt je, od ukupno 250 prijavljenih projekata iz cijeloga svijeta, dobitnik sredstava Global Youth Empowerment Funda uz koja ćemo moći još kvalitetnije provoditi sadržaje namijenjene integraciji i socijalizaciji mladih i djece azilanata u Zagrebu. Projekt AsyLove tom je prilikom prezentiran u sjedištu United Nations u New Yorku u sklopu JCI Global Partnership Summita!