JCI Rijeka je u subotu 23. travnja 2016. godine u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke održala prvi modul nagrađivanog edukativnog projekta „Put samuraja 2.0 – prvi koraci u poduzetništvu“ u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom - Županijska komora Rijeka. Ulaz je bio besplatan, a kišno jutro nije obeshrabrilo 30-tak sjajnih poduzetnih mladih entuzijasta da nam se pridruže u dinamičnoj radionici.

Cilj projekta bio je konkretnim i primjenjivim znanjima vrsnih stručnjaka informirati mlade poduzetnike ali i one koji to žele postati, kako krenuti u osnovne domene poslovanja – kako stvoriti dobru ideju, kako prezentirati ponudu i kako pristupiti financiranju kroz EU projekte.

Projekt se sastojao od tri predavanja koja su uključivala slijedeće teme:

Pristupi u stvaranju novih usluga ili proizvoda mr.sc. Neven Tamarut, StepRi
Kako učinkovito prezentirati ponudu Danijel Bićanić, Bićanić Consulting
Kako pristupiti EU projektu Kristina Jurić, ELIPS Jadran

Tijekom 3-satnog programa pristuni su imali priliku upiti nova znanja, poslušati primjere najbolje prakse, dobiti praktične savjete kako pristupiti EU projektu i aktivno sudjelovati u radionicama kreativnog razmišljanja i prezentacijskog EKG-a. Rad u manjim grupama, igra uloga, brainstorming, dinamična predavanja, puno smijeha, odlični predavači i apsolutno sjajni sudionici bili su dobitna formula za odličnu radionicu!