Nacionalna konvencija je središnje događanje za sve JCI članove u Hrvatskoj i održava u listopadu svake godine. Na Konvenciji se organiziraju tečajevi i predavanja za članove. Na dnevnom redu Glavne skupštine su izvještaji o radu Lokalnih organizacija i Nacionalne komore, te najvažniji dio – izbor Nacionalnog predsjednika i drugih članova Nacionalne uprave za predstojeću godinu.

Split, 2017. godina

Posebnost ovogodišnjeg programa u izvrsnoj organizaciji JCI Split bilo je vrhunsko predavanje Erica Fitzpatricka iz Irske na temu „Persuade od Purpose“, svjetski priznatog stručnjaka za prodajne vještine i komunikaciju. Predavanje je osim za članove lokalnih komora, također bilo otvoreno za javnost.

Dugo Selo, 2016. godina

NacKo 2016. se održala u periodu od 30.09. do 02.10.2016. u organizaciji JCI Zagreb. Interaktivno predavanje posihologa i motivacijskog govornika Borisa Blažinića, dva internacionalna JCI predavača s Islanda i Švedske kao i workshop Monike Pokrajčić bili su samo dio bogatog i vrlo edukativnog trodnevnog programa.

Po prvi puta, u okviru Nacionalne konvencije, imali smo čast biti domaćini Kickstart Academy u organizaciji JCI European Development Councila. Akademija je bila namijenjene nacionalnim JCI organizacijama iz okolnih zemalja u kojima je JCI platforma u procesu osnivanja.

Rekordan broj gostiju iz čak 8 različitih zemalja kao i više od 35 delegata pokazatelj su uspješnosti ovogodišnje Nacionalne konvencije JCI Hrvatska koja je protekla uz pregršt smijeha, dobre atmosfere i iznimno pozitivnih utisaka.

Zagreb, 2013. godina

Svečana osnivačka skupština JCI Hrvatska održana je u Europskom domu u Zagrebu 4. rujna 2013. godine na kojoj su lokalne organizacije JCI Zagreb i JCI Rijeka udružile svoja djelovanja na nacionalnoj razini. Na ovom skupu sudjelovali su istaknuti predstavnici hrvatske poslovne i političke scene, JCI senatori i članovi JCI-a i nacionalni predsjednici JCI Turske, JCI Bugarske i JCI Srbije, koji su ovim putem dali punu podršku osnivanju hrvatske organizacije JCI-a. Poseban trenutak na ovom skupu bilo je obraćanje predsjednice Milani. Dolazak svjetske predsjednice JCI-a na svečanost osnivanja nacionalne komore JCI-a predstavlja izuzetan trenutak u povijesti JCI-a u posljednjih 70 godina što ide na veliku čast i ponos Zagrebu kao i Hrvatskoj i njezinoj JCI organizaciji.