Što Bill Clinton, John F. Kennedy, Kofi Annan, Princ Albert od Monaka i pola japanskog parlamenta imaju zajedničko?
Svi su oni bili članovi JCI-a!

JCI je prilika da unaprijedite sebe, prilika koja daje istinski napredak. Kao što tisuće bivših JCI članova s uspješnim i ispunjenim karijerama o tome svjedoči, najbolji način ulaganja u sebe i svoju budućnost je uključiti se i dati najbolje što možete. Ako to učinite, onda ćete u JCI-u dobiti iznimnu mogućnost da razvijate svoje vještine, i profesionalno i osobno, na posve ugodan način. Možete to učiniti i kroz formalnu izobrazbu i kroz praktične aktivnosti.

Kroz JCI možete, na primjer:
pomoći u organiziranju događaja za zajednicu ili poslovnog posjeta (organizacijske vještine);
proći obuku za JCI trenera ili govorništvo (profesionalne vještine);
preuzeti dužnost u odboru na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini (vještine rukovođenja);
organizirati projekt na lokalnoj razini (vještine upravljanja);
surađivati s lokalnom tvrtkom (poslovne vještine);
iskušati novi izazov (samopouzdanje).

Nagrada za aktivnost u JCI-u u mnogome premašuje bilo kakve obveze. I naravno, što ste više postali vještiji i sigurniji, to ste veći napredak JCI i vi napravili.

Dobrovoljni rad je moćan put umrežavanja. On često dovodi do novih poslova i poslovnih mogućnosti. Ulaskom u JCI, susrest ćete puno aktivnih mladih stručnjaka koji, poput vas, žele uspjeti. S nekima od njih možete razviti duboko prijateljstvo koje će biti za cijeli život. Drugi će ostati važni kao lokalni, nacionalni i međunarodni kontakti tijekom vaše karijere. Pored toga, imat ćete pristup ka još većoj svjetskoj mreži bivših članova.

Kao član JCI-a možete: napraviti razliku, dobiti ogromnu dozu pozitivne energije, naučiti vrijedne nove vještine, otkriti svoje talente i strasti, poslovno se usavršiti, ostvariti svoj ​​potencijal, nečim uzvratiti, pohađati seminare eminentnih govornika, ostvariti svoj život s više smisla, posjetiti vodeće tvrtke i poduzeća, putovati, prisustvovati konferencijama i društvenim događanjima, raspiriti samopouzdanje, proširiti svoje horizonte, dobiti stručnu podršku i mentorstvo, staviti pred sebe veće izazove, probati nove stvari, susresti inspirativne ljude, pridružiti se međunarodnoj mreži, pronaći prijatelje, zabaviti se.

Postani član

Članstvo je otvoreno za svakog aktivnog građanina, profesionalca, poduzetnika ili lidera koji ima od 18-40 godina i koji je zainteresiran biti dijelom aktivne udruge. Naše članstvo je vrlo raznoliko - od start up poduzetnika, stomatologa, pravnika, programera do ljudi koji rade u financijama, marketingu, prodaji i sl. No, mi smo se povezali s jednim zajedničkim ciljem – osobnim razvojem i izazovom.

Ako ste zainteresirani za uključivanje, kontaktirajte lokalnu upravu na e-mail te pošaljite svoj životopis i ispunjeni obrazac u .pdf formatu.

Nakon toga bit ćete pozvani na jedan od sastanaka dobrodošlice za nove kandidate za članstvo koji se održavaju svakog mjeseca. Član uprave Lokalne komore će vam reći više o ovoj međunarodnoj organizaciji i kako možete postati članom JCI-a. Imajte na umu da ćete postati punopravnim članom nakon probnog razdoblja, koje varira ovisno o razini motivacije pojedinog kandidata. Kriteriji kojim se vodi Upravni odbor kako bi donio takvu odluku je: vaša integracija u komori, vaše sudjelovanje na tjednim sastancima, internim i eksternim projektima, službenim tečajevima te koliko dijelite zajedničke vrijednosti JCI-a.

Naš slogan glasi: Be Better! – Biti bolji!

Jedanaest stvari koje ćete raditi kao član jedne lokalne organizacije JCI: .

 • Proširit ćete svoju mrežu kontakata.
 • Dobit ćete priliku dati nešto svojoj zajednici kroz sudjelovanje u projektima svoje lokalne organizacije.
 • Ići ćete na seminare za koje nikad ne bi dobili pristup, ako to nije za JCI.
 • Razvijat ćete svoje vodstvo i upravljačke vještine kroz praksu.
 • Dobit ćete priliku vježbati govorništvo u sigurnom okruženju.
 • Upoznat ćete ljude iz cijelog svijeta.
 • Otkrit ćete svoj potencijal.
 • Izložit ćete se novim izazovima.
 • Prikupit ćete veliku dozu pozitivne energije.
 • Zabavit ćete se i upoznati nove ljude.
 • Obučit ćete se i profesionalno razvijati.